De angst voor falen; de nummer 1 angst!

falen

Angst voor falen is regelmatig een duidelijke redenen waarom sommige ondernemers het niet lang redden. Maar hoe overwinnen we onze angst voor falen? Individuen willen presteren, maar dan zijn alleen degenen die voldoende dapper zijn om dit soort angst het hoofd te bieden, bereid om hun gevoelens van angst te overstijgen en alle doelen te bereiken die ze zichzelf hebben gesteld. Voor de individuen die overweldigd waren door deze angst, worden ze op dat moment ervan weerhouden hun potentieel te realiseren.

Het meest ruïneuze onderdeel van de angst voor falen is iemands onvermogen om goed te analyseren of kritiek te vatten. In plaats daarvan zullen ze in het algemeen de verwisselingen die ze onderweg hebben gemaakt, versterken totdat het hun psyche zodanig overstijgt dat het moeilijk is om ze te verwijderen. Er zijn ook voorbeelden waarin de vrees voor falen zo groot is dat individuen zich in het algemeen zullen beperken tot het punt dat ze zich niet blijven inspireren door een paranoïde angst om tekort te schieten.

Falen is niet het tegenovergestelde van succes. Het maakt deel uit van succes.

[lwptoc]

Stappen om deze angst te overwinnen

Om welke reden moet er met vrees voor falen rekening worden gehouden?. Behalve als je de angst voor falen kunt opgeven, kun je op dat moment niet je ideale resultaat bereiken. Over het algemeen levert angst voor falen negatieve overwegingen op die uw werkelijke potentieel verminderen. Je denkt dat je niet toegerust bent om iets te bereiken als het waar is.

Als je moedig genoeg bent om voor deze angst te zorgen, kun je jezelf op dat moment meer gelegenheid geven om te doen wat je moet doen en erin te overwinnen. Hier zijn enkele fundamentele technieken die je kunt proberen.

Doe iets aan de angst

De angst voor falen maakt je onbeweeglijk. Je raakt zo in beslag genomen door de angst dat je uiteindelijk een bom krijgt die je liever niet probeert. Hoe het ook zij, als je het niet probeert, kom je niet tekort of slaag je niet. Maak op deze manier die ondubbelzinnige activiteit om uw angst te overwinnen. In het geval dat u zou moeten bruisen, zult u op dat moment vertrouwd raken met de componenten die zullen bijdragen aan uw welvaart. Mocht het je lukken, dan kun je jezelf daarmee belonen.

Voel de angst en doe het toch

Zoek alternatieven

Er zijn een paar factoren die bijdragen aan waarom u u faalt of slaagt bij het bereiken van iets. Wat het ook is, u moet uw gedrag in de richting van iets en het bereikte resultaat nemen. Hoe het ook zij, de belangrijkste vooruitgang die u kunt maken, is om uw falen nooit met uzelf te verbinden. U kunt over het algemeen weer opstaan en andere keuzetechnieken proberen om uw doelstellingen te bereiken. Je kunt dingen op een andere manier doen, omdat de methoden die je gebruikt de motivatie kunnen zijn achter waarom je gefaald hebt in je streven.

De lessen in het falen

Dit is het beste dat je uit de ervaring van falen kunt halen en ook een van de effectievere manieren om van deze angst af te komen. In plaats van jezelf de schuld te geven van de reden waarom je in je ondernemingen hebt geflopt, accepteer het als een leerervaring. Dit stelt je in staat om de kans op falen in de toekomst te voorkomen. Overweeg de begeleidende vragen, omdat ze de juiste antwoorden kunnen geven als u de angst voor falen wilt overwinnen:

  • Waar heb je fouten gemaakt?
  • Hoe kan je voorkomen dat de fout optreedt?
  • Waar kan ik verbeteringen aanbrengen?

Teleurstellingen moeten consequent worden omgezet in een leerervaring. Op die manier heb je meer mogelijkheden om te leren en te verbeteren. Alles bij elkaar genomen, als je geen enkele vorm van mislukking hebt meegemaakt, dan zou je niet de middelen hebben om ten goede te veranderen. Zeker als ondernemer zal je eraan moeten wennen. Wat betreft het overwinnen van dit soort angst, is het belangrijk dat je bedenkt hoe je ze kunt confronteren en overwinnen. Of er zullen gevolgen zijn, je zou kunnen eindigen met het herhalen van een vergelijkbare verwarring of meer betreurenswaardig dat je angst voor falen je ervan zou kunnen weerhouden je doelen te bereiken.

 

4 gedachten over “De angst voor falen; de nummer 1 angst!”

  1. Goed artikel! We linken naar dit bijzonder goede artikel op onze website. Ga zo door met het goede schrijven. Kaila Mohammed Costin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *